Vraag & antwoord

Hieronder vindt u een selectie van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Het incasso traject

In het incasso traject, ook wel minnelijk invordering genoemd, wordt uw debiteur door ons aangeschreven. De persoon of het bedrijf in kwestie wordt gebeld, via e-mail benaderd en eventueel wordt er een betalingsregeling getroffen, mocht dit de oplossing zijn. Met andere woorden, altijd minnelijk!

 

Het incasso traject duurt doorgaans zo’n 4 tot 6 weken. Is er na deze periode geen resultaat bereikt? Dan ontvangt u van ons een voorstel over de voortzetting u met het dossier kunt doen. Het proces opstarten bij de rechtbank is een optie, maar mocht u dit niet willen dan kan het dossier op dat moment, als er niets betaald is, ook gesloten worden. Er worden ook altijd meerdere opties besproken.

 

Ook is het mogelijk om het dossier in ons schuldbewakingstraject te laten plaatsen. Uw debiteur wordt dan periodiek door ons benaderd.

Kijk voor meer informatie over ons incasso traject op de pagina werkwijze facturen innen.

De eerste stap is om de openstaande facturen en bijbehorende documenten aan te leveren. Dit kunt u doen via het facturen formulier. Vervolgens gaat een van onze medewerkers hiermee aan de slag. Uw debiteur wordt aangeschreven en net zo lang benaderd totdat er betaald is of er een andere oplossing bereikt is. We houden u uiteraard op de hoogte van alle communicatie die er plaatsvindt.

Het kan altijd voorkomen dat uw debiteur weigert te betalen, ondanks alle stappen die ondernomen zijn. In dat geval ontvangt u van ons meestal één of meerdere voorstellen om de openstaande factuur via andere wegen te innen. Door middel van een vonnis via de rechtbank kan er bijvoorbeeld beslag gelegd worden bij de debiteur. Ook kunnen er bewarende beslagen gelegd worden. Dit is mogelijk wanneer er voldoende factoren aanwezig zijn om aan te tonen dat de debiteur financiële problemen heeft. Wij kunnen dit van A tot Z voor u regelen.

Wilt u dit liever niet? Dan kunt u ook het dossier laten sluiten, nadat u het voorstel heeft ontvangen. Een gerechtelijke procedure is dus nooit verplicht bij ons!

Dat is afhankelijk van een aantal factoren: de sector waar u actief bent, aan wat voor debiteuren u levert, etc. Uw eigen professionele administratie en uw algemene verkoopsvoorwaarden zijn steeds de basis voor een goed dossier.

 

Het komt voor dat openstaande facturen binnen enkele dagen geïncasseerd worden, terwijl het in andere gevallen langer duurt. In de meeste gevallen wordt echter binnen 30 dagen duidelijk of er zicht is op een oplossing of niet. Indien u wenst kunnen wij doorgaan tot er resultaat is.

Incasso opdracht indienen

Dit hangt ervan af of uw debiteur zakelijk of particulier is. Bij een zakelijke partij zijn er geen wettelijke eisen waaraan u moet voldoen. Het is wel gebruikelijk om minimaal 1 herinnering te versturen.

Is uw debiteur een particulier? Dan moet u minimaal 1 herinnering versturen én aan een aantal wettelijke eisen voldoen, voordat u ons inschakelt. Deze wettelijke eisen veranderen regelmatig. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij de laatste aanmaning voor u versturen. Dien hiervoor je factuur in via ons facturen formulier of neem contact op via ons emailadres info@eurocollect.eu.

Indienen van een openstaande factuur kunt u heel eenvoudig doen via ons facturen formulier. Dit neemt maximaal 5 minuten van uw tijd in beslag. Wanneer u zelf de factuur indient, hoeft u verder niets te doen. Mochten we nog extra gegevens of documenten van u nodig hebben, dan vragen we dit later alsnog op.


Uw factuur kunt u ook naar ons mailen of opsturen per post. Herinneringen en overige documentatie mag u aanleveren, maar dit is geen vereiste. Doorgaans hebben we in eerste instantie voldoende aan de betreffende factuur en bijbehorende zaken zoals algemene voorwaarden, offerte en orderbevestiging.

Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk. Het hangt er echter wel van af waar het precies om gaat. Bij bijvoorbeeld een geldlening moet u beschikken over een overeenkomst die door beide partijen is ondertekend. Oplichtingszaken, zoals een niet betaalde rekening via sites als 2ehands of Marktplaats, behandelen we niet. Hetzelfde geldt voor alimentatie- en familiezaken. Hiervoor zijn andere juridische mogelijkheden, waar wij u graag naar doorverwijzen. Heeft u twijfels of uw vordering in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op via info@eurocollect.eu of telefonisch via +32 492 27 36 99.

Jazeker, EuroCollect.eu incasseert ook in het buitenland. Elk land heeft zijn eigen juridische mogelijkheden. In de meeste landen zijn we vertegenwoordigd en op de hoogte van de laatste wetgeving. We raden overigens aan om bij klanten in het buitenland nooit op krediet te leveren. U hebt ons dan enkel nodig voor het ondernemersadvies.

Nee, de hoogte van het bedrag maakt voor ons niet uit. U kunt ons inschakelen voor iedere openstaande factuur.

Kosten

We voeren het minnelijke incasso traject uit op basis van no cure no pay. De incassokosten brengen we in rekening bij uw debiteur. Bij een volledige betaling betaalt uw debiteur alle kosten. Mocht er niets betaald worden, dan bent u ons verder ook niets verschuldigd, behalve een forfait van € 75. Bij een gedeeltelijke betaling worden de incassokosten die in rekening zijn gebracht bij de debiteur, verrekend met de deelbetaling. De basis vordering is steeds beschikbaar voor u als klant.

 

Betaalt uw debiteur niet? Dan ontvangt u een of meerdere voorstellen van ons over het verdere verloop van uw dossier. In veel gevallen is het mogelijk om een gerechtelijke procedure te laten starten. Dit kunnen wij voor u doen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar deze zijn bij succes in veel gevallen te verhalen op uw debiteur. Wilt u geen procedure, ondanks dat uw debiteur nog niet betaald heeft? Dat kan, u ontvangt dan van ons een voorstel. Hierna kunt u uw dossier kosteloos laten sluiten.

In het hele traject werken we op basis van No Cure No Pay. Letterlijk vertaald betekent dit ‘geen oplossing, geen betaling’. Dit houdt in dat u ons geen kosten verschuldigd bent, op het moment dat uw debiteur niet betaald. Wordt er wel betaald, dan brengen we de gemaakte incassokosten bij de debiteur in rekening. Bij een gedeeltelijke betaling verrekenen we de bij de debiteur in rekening gebrachte incassokosten met de deelbetaling.  De basisvordering wordt steeds ter beschikking gesteld aan de klant.

Over EuroCollect.eu

EuroCollect.eu is een Belgisch incassobureau met veel ervaring. We houden ons bezig met incasso voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Dit regelen we van A tot Z voor u. Van het versturen van de laatste herinnering tot het beslag leggen bij de debiteur.

 

We hebben een nationaal én internationaal netwerk van juristen en deurwaarders waar we mee samenwerken, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen met uw openstaande facturen. Het maakt dus niet of uw debiteur zich in het binnen- of buitenland bevindt.

 

Naast incasso is EuroCollect.eu ook de specialist in juridisch advies, debiteurenbeheer en de opmaak van algemene voorwaarden.

EuroCollect.eu heeft ruime ervaring met incasso, debiteurenbeheer, algemene voorwaarden en juridisch advies. We ondersteunen ondernemers graag met het verhogen van de liquiditeit. In de praktijk hebben we veel successen behaald, wat geresulteerd heeft in tevreden klanten en een hoge score op The Feedback Company. Daarnaast beschikken wij over een rekening derdengelden. Hierdoor zijn de door ons ontvangen betalingen bij problemen zeker gesteld.

Iedere klant krijgt een vaste medewerker waarmee u kunt schakelen. Deze medewerker behandelt uw dossier van begin tot eind en ook de eventuele volgende incasso trajecten.

Er zijn een aantal belangrijke voordelen van een incassobureau. Een deurwaarder of advocaat verdient bijvoorbeeld aan gerechtelijke zaken, terwijl dit voor ons geen baat heeft. We proberen dit daarom zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is beter voor alle partijen.

 

Dit neemt niet weg dat we jaarlijks honderden gerechtelijke procedures starten. Dit heeft als voordeel dat we uitstekende condities hebben weten te bedingen bij onze deurwaarders en advocaten. Levert u uw dossier rechtstreeks aan bij een deurwaarder, dan gaat dit uiteraard tegen de normale tarieven.  

Het gerechtelijke incasso traject

Een gerechtelijke procedure starten is een dure aangelegenheid geworden in de laatste jaren. Voordat we een procedure opstarten, krijgt u van ons een voorschot van de kosten. Deze kosten bestaan onder andere uit betekening dagvaarding en griffierecht. Het traject gaat van start zodra de kosten betaald zijn. In de meeste gevallen kunnen alle gemaakte kosten verhaald worden op de debiteur.

In sommige gevallen is het nodig om uw vordering aan de rechter voor te leggen. Met het vonnis wat verkregen wordt, is het mogelijk om beslag te leggen bij uw debiteur. Denk hierbij aan beslag op de bankrekening, loonbeslag, etc.

Het hele proces wordt door ons geregeld, hier heeft u geen omkijken naar. Van dagvaarden tot het toezien op de executie van het vonnis. Door ons nationale- en internationale netwerk kunnen wij u zowel in het binnenland als in het buitenland verder helpen.

Incasso via EuroCollect.eu? No cure no pay!

Aangename kennismaking

Waarom EuroCollect.eu?

Transparant

U kan de inning van uw factuur online volgen tot op het moment dat de gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld.

Eenvoudig

Geen fysiek bezoek nodig. Laad uw onbetaalde factuur op, bepaal de rappeltermijn en EuroCollect.eu doet de rest.

Snel & zorgeloos

EuroCollect.eu neemt uw zorgen uit handen.

Internationaal actief

Een buitenlandse schuldeiser of debiteur? Geen probleem EuroCollect.eu is actief binnen heel Europa.

Team van Experten

In samenwerking met onze jurist en gerechtsdeurwaarder levert EuroCollect.eu een correct juridisch advies.

Kleine bedragen

Aarzel niet om een claim in te dienen voor kleine bedragen. Hoe klein of groot deze ook zijn, EuroCollect.eu staat voor u klaar!

Wat zeggen onze klanten?

Testimonials

[feedbackcompany_badge]
Scroll naar boven